HAAGSE DOMINICUS

oecumenische geloofsgemeenschap voor nieuwe bezieling

< TERUG NAAR GROENE DOMINICUS

UITGELICHT:

1 november 2018
Een avond, georganiseerd door Bethel en de Werkgroep Groene Dominicus.

Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond?
De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland?
Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis?
Wat betekent dat gekke keurmerk precies?
Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alpro toetje,
of toch een emmertje met yoghurt en aardbeienm wat eigenlijk het lekkerste is?
Wordt het de dure of de goedkope reep chocola?

Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring.

Daarover ging het op 1 november.

Van 18.00 tot 19.30 uur was er voor de 30 aanwezigen een praatmaal, een maaltijd met onder het eten alvast een inleidend gesprek over het thema. Daarna ging de Workshop 'God in de supermarkt' van start.

Cursusleider Alfred Slomp liet ons verkennen welke keuzen we maken in de supermarkt en welke keuzen we zeggen (denken) te maken. Tussen dat zeggen en doen bleek nogal wat verschil te zijn, niet alleen bij ons, dat zie je eigenlijk overal. Daarnaast kregen we informatie over milieubelasting van vlees, vis, zuivel van biologische en niet-biologische oorsprong en we kregen enkele filmfragmenten te zien onder meer over de bioindustrie.

Aan het einde van de avond hadden we heel wat geleerd, al verzuchtte iemand 'of dit het kiezen gemakkelijker maakt?'

Bekijk de foto's

Vanwege de privacy is het nodig om in te loggen voor het bekijken van de foto's. De inloggegevens zijn doorgegeven aan degenen die mail van de Haagse Dominicus krijgen. Bent u de inloggegevens vergeten? Stuur dan een mailtje naar informatie@haagsedominicus.nl