HAAGSE DOMINICUS

oecumenische geloofsgemeenschap voor nieuwe bezieling

HD-taxidienst

Een eigen HD-taxidienst, kan dat? Ja dat kan en dan zonder de kosten van een gewone taxi! De chauffeur is een bekende uit de Haagse Dominicus.

Hoe het werkt

Om te beginnen vraag je op taxi@haagsedominicus.nl de hd- chauffeurslijst aan, het lijstje met mensen uit de HD die bereid zijn je ergens heen te brengen.
Als je een keer ergens heen gebracht wilt worden bel je een van de mensen uit de chauffeurslijst op en maakt een afspraak.
Kan degene die je belt toevallig niet? Dan bel je een ander.

Vraag en antwoord

Dit initiatief is nieuw. Dus er zijn nog helemaal geen vragen gesteld. Maar op een paar voor de hand liggende vragen hebben we alvast een antwoord. Mail ons gerust als jouw vraag er niet bij staat. Je kunt ons bereiken via e-mailadres taxi@haagsedominicus.nl.

 • Voor wie bestemd?
  De HD-taxidienst is bestemd voor alle mensen van de Haagse Dominicus. In de eerste plaats natuurlijk voor mensen die zelf geen auto hebben. Maar je kunt ook gebruik maken van de HD-taxi als bijvoorbeeld je auto kapot is of als je zelf niet kunt rijden vanwege ziekte of medicijngebruik.
 • Voor wat voor ritten kan ik de HD-taxi gebruiken?
  Het gaat in principe om korte ritten in de regio Den Haag – voor een bezoek aan het ziekenhuis, een bezoek aan een kennis, naar de Bethel-kapel, enz. Maar misschien is een wat langere rit ook mogelijk. Bespreek je wensen met degene die je gaat rijden. Als je ergens lang blijft is het misschien handiger als iemand je brengt en je later weer ophaalt, of dat je een afspraak maakt met de ene chauffeur om je weg te brengen en met een andere om je op te halen.
 • Wat kost het?
  Vaak zal de rit gratis zijn, al kan je chauffeur een kleine vergoeding vragen voor zijn of haar dienst; maar geen bedragen die in de buurt komen van de tarieven van een commerciële taxi.
 • Hoe zit het met die hd-chauffeurslijst?
  De hd-chauffeurslijst is de lijst met met mensen die je ergens heen willen rijden. Je vindt die lijst vanwege privacy niet op de website en ook niet in de algemene mailingen, maar je moet hem zelf aanvragen. Wil je in de toekomst misschien gebruik maken van de HD-taxi? Vraag dan nu al de chauffeurslijst aan via het e-mailadres taxi@haagsedominicus.nl. Je krijgt de lijst per mail of, als je dat liever wilt, op papier toegestuurd. Wacht liever niet tot je de dienst nodig hebt, want dan krijg je de lijst misschien te laat.
 • Waarom sta ik niet op de chauffeurslijst?
  We voegen je graag toe aan de lijst als je ook wilt rijden. Geef door dat je wilt rijden via taxi@haagsedominicus.nl. Dan nemen we contact met je op.
 • Mag ik zelf kiezen wie van de rijders ik bel?
  Ja dat mag je helemaal zelf bepalen. Het ligt voor de hand om degene te bellen die het dichtst bij je woont, maar als je liever iemand belt die je beter kent is dat ook goed.
 • Hoe weet ik of de gegevens op de lijst nog actueel zijn?
  We sturen iedereen die een chauffeurslijst heeft aangevraagd automatisch een nieuwe lijst toe als er veranderingen zijn.
  Maar je kunt voor de zekerheid ook altijd zelf een nieuwe versie van de lijst aanvragen op taxi@haagsedominicus.nl.
 • Is de taxidienst altijd beschikbaar?
  Niet altijd. De chauffeurs zijn vrijwilligers, die niet altijd beschikbaar zijn. Een chauffeur kan ziek zijn, met vakantie zijn, of gewoon iets ander te doen hebben.
  Er zal bijna altijd iemand anders op de lijst beschikbaar zijn, maar een absolute garantie is er niet.
  Bel daarom liefst al een of twee dagen van te voren. Dan weet je zeker of er een chaufeur is die in de gelegenheid is om je te rijden.

Werkgroep Groene Dominicus